Example of Category Blog layout (FAQs/General category)

Krajská liga mužů v sezóně 2011/2012

logohckwallPo delším čekání se dostal na světlo světa rozpis hokejových soutěží pro nadcházející sezónu 2011/2012 a s tím i hrací systém Krajské ligy mužů jehož se v nacházející sezóně zůčastní 8 týmů. Nováčkem soutěže je tým mužů z Bohumína. Další změnou proti loňské sezóně je záměna týmů SK Karviná a HC Orlová v KLM.

Hrací systém

Další pozitivní a divácky atraktivní změnou je po roce návrat k vyřazovacímu systému play-off v rámci nástavbové části soutěže.Týmy se v základní části KLM utkají čtyřkolově každý s každým. Pořadí po základní části je zároveň výchozí pozicí do play-off, kterého se v rámci čtvrtfinále účastní všechny týmy.Všechny úrovně vyřazovacích bojů se budou hrát na 2 vítězná utkání.Vítěz play-off postupuje do baráže o II. ligu. Domácí tým nastupuje ve světlých dresech.

V rámci technických norem soutěže stojí za zmínku skutečnost, že do utkání mohou nastoupit celkem 3 cizinci.

Baráž

Hráči nastupující v baráži musí mít v klubu odehráno 50% utkání v dané sezóně, kdy se sčítají i se starty v různých věkových kategotiiích. Tato podmínka neplatí pro hráče, u kterých nebyl v dané sezóně uplatněn přestup nebo hostování.

Hodnocení soutěže

V hodnocení soutěže, respektive jednotlivých utkání nedošlo ke změnám. Za vítězství v řádné hrací době (60 minut čistého času) získává tým 3 body. V případě nerozhodného výsledku získávají oba týmy po bodu a po 2 minutové přestávce následuje 5 minutové prodloužení (bez úpravy ledu). Do prodloužení nastupují oba týmy se 4 hráči v poli a brankářem. Nedojde-li k rozhodnutí ani po nastaveném čase, následují samostatné nájezdy do nichž jmenuje každý tým 3 střelce. Vítěz získává další bod.

Účastníky KLM v sezóně 2011/2012 jsou:

Tj Horní Benešov
HC Kopřivnice
HK Krnov
HC Nový Jičín B
HC Orlová
HC Rožnov pod Radhoštěm
HC Studénka
HC Bohumín