Články

Malí hokejisté dovezli z Vyškova čtvrté místo

logohckwallVýběrový tým složený z hráčů Krnovského hokejového klubu a hokejového klubu z Horního Benešova se zúčastnil čtvrtého ročníku nejprestižnějšího minihokejového turnaje druhých tříd v České republice Grand Prix 2011 ve Vyškově.

Mladí nadějní hokejisté našeho kraje si připsali obrovský úspěch. Na vyškovském podniku se představilo celkem dvacet mužstev nejen z Česka, ale také ze Slovenska. Ve velké konkurenci vybojovali krnovští a hornobenešovští mladíci čtvrté místo. Na celém turnaji prohrál tento celek jen dvakrát, a to až ve vyřazovacích bojích a k tomu ještě velice těsně. První porážku si kluci připsali až v semifinále, kdy podlehli Uničovu těsně 1:2. V boji o bronzové medaile pak krnovsko-benešovský tým smolně prohrál s celkem Přerova 2:3 až po samostatných nájezdech.

Družstvo sice odjelo z Vyškova bez cenného kovu, ale zanechalo velice příznivý dojem. Navíc za sebou kluci nechali taková mužstva, jakými jsou Letňany Praha, Kometa Brno, Ostrava Poruba, Opava, Olomouc, Hoba Bratislava a také výběr z Hockey Talent Academy, který si brousil zuby na celkové vítězství.2_trida_hk_krnov_turnaj_Vyskov_110420

Dalšího krásného úspěchu se tým dočkal při vyhlašování individuálních cen. Nejlepším gólmanem turnaje pořadatelé zvolili oporu mužstva, krnovského Marka Stuchlíka. Pochvalu ale zaslouží všichni hráči. Pod vedením trenérů Marka Stuchlíka z Krnova a Dana Vrábela z Horního Benešova se na turnaji představili tito mladí hokejisté: z Krnova Marek Stuchlík, Marek Vojkůvka, Štěpán Tuček, Martin Kocián, David Zelenka, Jakub Šimon, Vojta Sajler, Ladislav Zelinka a z Horního Benešova Matyáš Celta, Marek Kaša, Antonín Žižka, Filip Jelínek, Radim Kovář.

Samozřejmě se nesmí zapomenout ani na obrovskou podporu rodičů, kteří vytvořili vynikající kulisu. Podle slov pořadatelů, kdyby byla cena pro fanoušky, tak ji rodiče z Krnova a Horního Benešova bezpečně vyhráli.


Pořadí turnaje:
1. Valašské Meziříčí
2. Uničov
3. Přerov
4. HK Krnov - Tj Horní Benešov
5. HTA
6. Praha Letňany
7. Olomouc
8. Hodonín
9. Dívčí hokej
10. Vyškov
11. Kometa Brno
12. Hoba Bratislava
13. Písek